Евровизия

Евровизия

Здравейте днес реших да пиша за Евровизия! И най-вече за българските участници. Защото съм страшен фен на конкурса! Много от нещата съм ги намерил в нета от различни сайтове отдолу на поста ще напиша линковете им!


evroviziq Италия се завръща на Евровизия. Ние нямаме зала   да си траем!
Но първо малко история:
Песенният конкурс "Евровизия" е телевизионно предаване , организирано от Европейския съюз за радио и телевизия. Конкурсът се провежда ежегодно от 1956 г., а много музикални изпълнители са се сдобили с известност именно след участието си в него. Конкурсът се излъчва всяка година от 1956 г., което го прави една от най-старите все още продължаващи телевизионни програми в света. Публиката му в последните години е между 100 и 600 милиона зрители в международен мащаб.
Издание Дебютиращи страни
1956 Флаг на Белгия Белгия, Флаг на Франция Франция, Флаг на Германия Германия, Флаг на Италия Италия,Флаг на Люксембург Люксембург, Флаг на Нидерландия Нидерландия, Флаг на Швейцария Швейцария
1957 Флаг на Австрия Австрия, Флаг на Дания Дания, Флаг на Великобритания Великобритания
1958 Флаг на Швеция Швеция
1959 Флаг на Монако Монако
1960 Флаг на Норвегия Норвегия
1961 Флаг на Финландия Финландия, Флаг на Испания Испания, Флаг на Югославия Югославия
1964 Флаг на Португалия Португалия
1965 Флаг на Република Ирландия Ирландия
1971 Флаг на Малта Малта
1974 Флаг на Гърция Гърция
1975 Флаг на Турция Турция
1980 Флаг на Мароко Мароко
1981 Флаг на Кипър Кипър
1986 Флаг на Исландия Исландия
1993 Флаг на Босна и Херцеговина Босна и Херцеговина, Флаг на Хърватия Хърватия, Флаг на Словения Словения
1994 Флаг на Естония Естония, Флаг на Унгария Унгария, Флаг на Литва Литва, Флаг на Полша Полша,Флаг на Румъния Румъния, Флаг на Русия Русия, Флаг на Словакия Словакия
1998 Флаг на Република Македония Република Македония
2000 Флаг на Латвия Латвия
2003 Флаг на Украйна Украйна
2004 Флаг на Албания Албания, Флаг на Андора Андора, Флаг на Беларус Беларус, Сърбия и Черна Гора
2005 Флаг на България България, Флаг на Молдова Молдова
2006 Флаг на Армения Армения
2007 Флаг на Чехия Чехия, Флаг на Грузия Грузия, Флаг на Черна гора Черна гора, Флаг на Сърбия Сърбия
2008 Флаг на Азербайджан Азербайджан, Флаг на Сан Марино Сан Марино

През 2005г. за пръв път от България отиват група "Каффе". Точно за групата не кой ами Слави Трифонов казва, че са купили гласовете за да спечелят. Лично аз мисля, че е прав, но това е друга тема! Група "Каффе" участва в конкурса със песента "Lorrain" Въпреки цяла България да се надява те не успяват да стигнат до финал.

През 2006г. България изпраща Мариана Попова с песента "Let me Cry" Нейното представяне се оказа великолепно. Неин бег вокал се оказва Азис. Двамата направиха страшно шоу. Но за съжаление и тя не е избрана за финала.


През 2007г. в Финландия да представят България са избрани Елица и Стунджи с песента "Вода". Те се представиха брилянтно. И явно хората забелязаха това. Защото успяха да се класират за финал. На финал се класират 5-ти от 24-ма финалисти. Това е и най-добрия успех за България и до ден днешен.


През 2008г. да представят България отиват Deep Zone & Balthazar с песента "DJ, take me away" Те разгорещяват сцената както в буквален така и в преносен смисъл. Представянето им беше на много високо ниво, но за съжалени и те не успяват да се класират за финал.


През 2009г. българския представител за песен на Евровизия е Красимир Аврамов или по-познат на всички като човека глас. След като спечели надпреварата в страната ни цяла България се изправи срещу него като заявиха, че той пее фалшиво и си бяха прави хората :)! Но той не се отказва и отива в Русия да ни представя с песента
"Illusion". Както и в България така и там не се харесва песента и не успява да стигне до финалите. След време неговата песен е обявена за една от най-ужасните песни представяла се някога на Евровизия!


През 2010г. БНТ променя регламента на конкурса. Тогава единствения представител е Миро който представя 5 песни от които по-късно се разбира, че песента която ще ни представя на Евровизия е "Ангел си ти". И за пореден път България не се класира за финалите.


През 2011г. правото да се яви на Евровизия си спечели Поли Генова с песента "На Инат" Песента наистина беше много много добра. България възлагаше много надежди на тази песен защото наистина беше много яка! Но малко точки нестигнаха на Поли да се класира за финал. Тук вместо нейна снимка ще поставя изпълнението й от Евровизия:


Много е добра нали.

За Евровизия 2012 разбрах, че засега в класацията за българска песен води Десислава (DESS) с песента „LOVE IS ALIVE”. Много хора от вас ще кажат оставете я тая чалгаджийка, но тя заяви, че отдавна харесва много по-различни стилове от поп-фолка, а и Десислава е една от малкото чалга певици които могат да пеят. Затова ви призовавам да гласувате за неяа аз също ще го направя!
Източник за снимките: http://eurovision-bg.com/main.htmlИзточник на част от информацията: www.bg.wikipedia.org

Bobby Peterson

Penulis : Bobbyrangelov ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Евровизия ini dipublish oleh Bobbyrangelov pada hari вторник, 20 декември 2011 г.. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan Евровизия
 

0 коментара:

Публикуване на коментар